Iako spektakularan prizor, kao jedni od vodećih u ovoj industriji, moramo biti cjepidlake i napomenuti kako ovo nije primjer holograma...

Jeste li vidjeli 'Gorućeg lava'?

Jeste li vidjeli 'Gorućeg lava'? To nije hologram.

Posljednjih nekoliko dana 'vatreni lav' je velika vijest u medijima. Kako piše CNN - hologram gorućeg lava otvorio je nogometni stadion u Argentini.

Iako spektakularan prizor, kao jedni od vodećih u ovoj industriji, moramo biti cjepidlake i napomenuti kako ovo nije primjer holograma.

Ovo dakle nije hologram na koji mislite, ovo je prije odličan primjer PROŠIRENE REALNOSTI (AR).  

----

ZATO OVDJE UBACUJEMO MALI "NOVI TRENDOVI U DIGITALNOM SVIJETU" RJEČNIK!  

a / AR = AUGMENTED REALITY / PROŠIRENA STVARNOST

Ako se zapitate što znači AR znači, najbolji način za objasniti je da je riječ o vizualnom i auditivnom sadržaju koji u stvarnom vremenu uzimaju u obzir okruženje korisnika.

AR ispunjava 3 osnovne značajke:

(1) kombinacija je stvarnog i virtualnog svijeta
(2) interakcija je u stvarnom vremenu
(3) ima točnu 3D registraciju virtualnih i stvarnih objekata  

b / HOLOGRAM

S druge strane, hologram ne zahtijeva pomoć posebnih naočala ili vanjske opreme kako bi gledatelj mogao vidjeti sliku. Dakle, glavna razlika je u tome što je hologram možemo vidjeti vlastitim očima i stvaran je u prostoru.

AR, kako i sama riječ augmented (eng. povećati) implicira, označava umjetnu stvarnost za čiju projekciju trebamo posebne naočale ili vanjsku opremu poput mobitela.

(Lava su navijači mogli gledati na televiziji, ali oni prisutni na stadionu morali su ga gledati putem aplikacije na svojim telefonima ili na velikom ekranu.)

---

No ako stavimo lingvističke definicije na stranu, dobra vijest je da je ovo sjajan primjer i za hrvatsko tržište! Za sve vaše događaje koji trebaju spektakularne trenutke poput ovog - kontaktirajte nas!  

(* fotografija je screenshoot videa na ovom linku.)  

 

 

 

Korištena rješenja:

Izrada Aplikacija Izrada Aplikacija
Izrada Aplikacija

Tražite aplikaciju za iOS, Android ili Windows Mobile? Naš tim dizajnira i izrađuje impresivne aplikacije za sve moderne uređaje i platforme. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

Interaktivne Instalacije Interaktivne Instalacije
Interaktivne Instalacije

Angažiranje ljudi tijekom događaja nije jednostavan zadatak, zar ne? Ne brinite - naša interaktivna rješenja mogu to učiniti za Vas. Potpuno su prilagodljiva, jednostavna za korištenje, stvaraju fantastično korisničko iskustvo, a dostupna su čak i za virtualne evente. Kontaktirajte nas!

Saznajte više

Kontaktirajte nas

Contact us