Uvjeti korištenja

 

Ovi uvjeti o Uvjetima poslovanja, Politika privatnosti, Politika kolačića, Newsletter i Zaštita osobnih podataka objavljeni su 01.07.2018. na www.holofiction.hr
Holofiction d.o.o. omogućuje Vam upotrebu usluga i sadržaja svoje web stranice, koji su podložni niže navedenim uvjetima, Uvjetima poslovanja, Politika privatnosti, Politika kolačića i Zaštita osobnih podataka.
Holofiction d.o.o. smatra da su korisnici upoznati s ovim uvjetima, pravilnicima i politikom kao i svim rizicima koji nastaju iz upotrebe ove internet stranice te prihvaćaju upotrebljavati sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Ako niste suglasni s bilo kojim dijelom ovih uvjeta, pravilnika i politike privatnosti, politike kolačića i zaštite osobnih podataka, nemojte koristiti ove stranice.

POLITIKA PRIVATNOSTI I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
Holofiction d.o.o. posvećuje veliku važnost i pozornost zaštiti osobnih podataka naših korisnika u skladu s novom europskom regulativom. Osobne podatke korisnika nikad ne skupljamo niti obrađujemo, osim ako ih korisnici nisu eksplicitno učinili dostupnima, na primjer prilikom prijave na naše newslettere, internetsku trgovinu tvrtke ili ostvarili neki od Poslovnih odnosa (izvršavanje ugovora) čime pristajete, odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka).
Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Holofiction d.o.o. obrađuje odnosno prikuplja prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.
Osobnim podacima smatraju se podaci kojima se korisnici mogu identificirati, poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i drugog. Voditelj obrade i upravljanja osobnim podacima obrađuje osobne podatke rukovodeći se načelima poštenja, transparentnosti i zakonitosti te osobni podaci moraju biti točni, potpuni i ažurirani. Osobni podaci ne smiju se prikupljati u većem opsegu, kao ni u vremenski duljem periodu nego što je to nužno.

Obrade osobnih podataka
• Privola – dobrovoljno i nedvosmisleno izražavanje želje ispitanika kojim daje pristanak za obradu osobnih podataka;
• Zakonske obveze voditelja obrade – obrada je nužna radi poštovanja pravnih obveza voditelja obrade;
• Nužnost za izvršavanje Ugovora – obrada je nužna za izvršavanjem ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora;
• Osobni podaci poslovnih partnera – obrađuju se osobni podaci prilikom međusobne komunikacije u svrhu upravljanja poslovnim odnosima i/ili izvršavanje ugovora.
Neposrednim kontaktom, slanjem upita ili potpisom ugovora klijent daje privolu da dobrovoljno stavlja na raspolaganje svoje i podatke trgovačkog društva koje predstavlja ili zastupa. Klijent dozvoljava da se isti koriste u cilju zaštite osobnih interesa u svim poslovima koje ugovara.
Ako primijetite bilo kakvu povredu Zaštite osobnih podataka s naše strane, molimo kontaktirajte nas odmah na e-mail adresu: info@holofiction.hr.

TOČNOST I ISTINITOST INFORMACIJA
Holofiction d.o.o. obvezuje se poduzeti sve mjere s ciljem točnog i kvalitetnog informiranja svojih korisnika kao i bilo koje od navedenih obrada podataka.

POVEZNICE/LINKOVI NA DRUGE INTERNET STRANICE
Ova internet stranica sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i besplatnih sadržaja te linkova na vanjske stranice drugih fizičkih ili pravnih osoba. Te stranice nisu pod kontrolom tvrtke Holofiction d.o.o. te Holofiction d.o.o. nije odgovorna za sadržaj tih stranica, niti za linkove na tim stranicama.
Sve sadržaje internet stranice www.holofiction.hr upotrebljavate na vlastitu odgovornost i tvrtka Holofiction d.o.o. se ne može se smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

PRIMANJE OBAVIJESTI
Registracijom ili kreiranjem korisničkog računa korisnik daje suglasnost i privolu da ga se putem sredstava elektroničke komunikacije kontaktira te da prima materijale i obavijesti vezane za izvršavanjem ugovora te promotivne aktivnosti tvrtke Holofiction d.o.o..

POLITIKA KOLAČIĆA
Holofiction.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja.
Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića!
Podaci pohranjeni korištenjem kolačića ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika. Suglasnost za kolačiće možete povući kada god želite. Kolačiće možete obrisati ili blokirati kroz svoj internetski preglednik ili koristeći specijalizirane softvere za to.
Onemogućavanje svih kolačića može uzrokovati probleme u funkcioniranju većine stranica, pa tako i Saniaria.hr stranice. Kako se neki podaci, poput vrste preglednika koji koristite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični obrađuju automatski prilikom pristupa holofiction.hr stranici, navedeni podaci se koriste u svrhu unaprijeđena funkcionalnosti same stranice.
Kolačići pohranjuju postavke za stranicu, kao što su, npr: preferirani jezik i jednostavne postavke (upravljanje bojama i slično). Prilikom sljedećeg korištenja internet preglednik šalje natrag kolačić koji pripadaju toj stranici kako bi se stranica automatski prilagodila već odabranim postavkama. Odabirom opcije “Slažem se” korisnik pristaje na uporabu kolačića.
Kada koristite našu internetsku stranicu možete također zaprimiti kolačić „treće strane“.

POPIS KOLAČIĆA KOJE KORISTIMO
• Google Analytics: Google analitika – interna analitika posjećenosti
• Facebook: Facebook sadržaj i analitika
• Google: Youtube sadržaj i analitika

Google Analytics, analitički kolačić, omogućavaju nam prepoznavanje i prebrojavanje korisnika te prikupljanje podataka o tome kako se stranice koriste. To nam pomaže unaprijediti rad internetske stranice. Trajanje ovog kolačića može biti više od godine dana ili do uklanjanja u postavkama.
Holofiction.hr upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Holofiction.hr također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga Holofiction d.o.o. i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane, uključujući i Google, u suradnji sa Holofiction d.o.o., prikazuju oglase Holofiction d.o.o. na web-lokacijama na cijelom internetu.
Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads).
Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics.
Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
Društvene mreže također mogu postavljati kolačiće na Vaše računalo. To se događa na internet stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvenu mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama.
Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.

KAKO MOŽETE OBRISATI I/ILI BLOKIRATI KOLAČIĆE?
Kolačiće možete obrisati ili blokirati kroz svoj internetski preglednik ili koristeći specijalizirane softvere za tu namjenu. Napominjemo kako onemogućavanje kolačića može uzrokovati probleme u funkcioniranju stranice domene Holofiction.hr.
Upute za postavljanje kolačića u Vašem pregledniku možete pronaći na:
• Google Chrome
• Mozilla Firefox
• Internet Explorer
• Safari

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA
Holofiction d.o.o. obvezuje se poštivati anonimnost i privatnost korisnika internetske stranice, te će podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima.
Tvrtka Holofiction d.o.o. može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi tvrtki Holofiction d.o.o.. Tvrtka Holofiction d.o.o. navedene podatke će koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja što kvalitetnijeg pružanja svih usluga Holofictiona po tzv.”tailor made”principu.
Holofiction d.o.o. pridržava pravo prikupljanja, obrade i objave podataka o korisnicima koji se odnose na način uporabe servisa te demografske pokazatelje, ali isključivo bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.
Holofiction d.o.o. prikuplja i bilježi podatke o “Internet Protocol – (IP)” adresi korisnika ili o lokaciji računala za potrebe administriranja, rješavanja kvarova ili unapređivanja tehničkih aspekata ovog servisa.
Holofiction d.o.o. će automatizirano bilježiti podatke o navikama korištenja web servisa od strane korisnika, među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke Holofiction koristit će isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog korisnika.
U skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, naši korisnici imaju pravo na pristup i potvrdu Holofiction d.o.o. u vezi s osobnim podacima, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ispravak, pravo na ograničenje obrade, pravo na prigovor te pravo na prenosivost podataka.
Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se zahtjev o povlačenju i zahtjev za izmjenom pošalje na e-mail adresu: info@olofiction.hr u pisanom elektroničkom obliku, usmenim putem pomoću kontakt poslovnih brojeva ili pisanim putem preko redovne pošte. Po primitku izjave o povlačenju privole, osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole.

REGISTRACIJA, KORISNIČKI RAČUN I NEWSLETTER
U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan dostaviti naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu kao i sve pravne podatke koji su traženi od strane tvrtke Holofiction d.o.o..
Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka. Pri kreiranju korisničkog računa nije dozvoljena uporaba neprimjerenih korisničkih imena.
Svaki korisnik ima pravo otvoriti jedan korisnički račun, osim ako mu Holofiction d.o.o. ne dozvoli otvaranje novog.
Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu korisničku osobu (pravnu ili fizičku) i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.
Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Holofiction d.o.o. zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez prethodne najave i obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

NEWSLETTER
Slanjem zahtjeva ili registracije pute internetske trgovine Vaše tvrtke, laboratorija ili ordinacije u našem poslovnom sustavu te dobivanjem poslovne šifre partnera dajete privolu na primanje newslettera. Ukoliko želite odustati od pretplate na Newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u newsletteru ili direktno slanjem dopisa na info@olofiction.hr. Pravna osnova za primanje newslettera je Vaša privola (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka).
U slučaju da niste dali privolu ili ste je povukli, newsletter vam neće biti poslan.
Aplikacija MailChimp®, u vlasništvu „The Rocket Science Group“ naš je partner u postupku slanja i primanja newslettera. Radi funkcioniranja servisa i sprečavanja zloupotrebe prikupljaju se sljedeći podaci: IP adresa, država, grad, poštanski broj, geografska širina, geografska dužina, regija, datum i vrijeme prijave na newsletter. Prihvaćanjem primanja newslettera i Politike privatnosti, Politike kolačića i Zaštite osobnih podataka suglasni ste s ustupanjem predmetnih podataka The Rocket Science Group. Povlačenjem Vaše privole i uklanjanjem vaših kontakata iz Newslettera, aplikacija MailChimp® briše Vaše podatke bez i jednoga traga. Vašim podacima upravljamo u svakom trenutku svjesno, savjesno i odgovorno, sve prema novim regulativama sigurnosti osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i drugo.

IZMJENE
Tvrtka Holofiction d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka te neće biti odgovorna za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.
PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA I USLUGA
Tvrtka Holofiction d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, tvrtka Holofiction d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike. Tvrtka Holofiction d.o.o. nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim putem.
Sjedište tvrtke Holofiction d.o.o. je u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

ZAVRŠNE NAPOMENE
Holofiction d.o.o. ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i drugo.
Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja!
Ukoliko imate dodatnih pitanja o pravilima privatnosti i korištenju kolačića, obratite nam se na info@holofiction.hr .