Proširena Stvarnost u Ugostiteljstvu

Vijesti

Proširena stvarnost u Ugostiteljstvu

Proširena stvarnost (PS) revolucionira različite industrije, a njezin potencijal u sektoru ugostiteljstva je ništa manje nego transformacijski. U eri u kojoj iskustvo korisnika vlada, PS predstavlja mnoštvo prilika za restorane, hotele i druge ugostiteljske tvrtke da angažiraju, zabave i oduševe svoje goste na potpuno nove načine.

U svojoj suštini, PS integrira digitalne informacije u stvarni svijet korisnika, poboljšavajući njihovu percepciju stvarnosti. U kontekstu ugostiteljstva, to znači preklapanje virtualnih elemenata na fizičke prostore, stvarajući imerzivna iskustva koja očaravaju posjetitelje od trenutka kada zakorače kroz vrata.

Jedna od najizravnijih primjena PS u ugostiteljskoj industriji je poboljšanje jelovnika. Umjesto tradicionalnih papirnatih jelovnika, restorani mogu iskoristiti PS kako bi pružili interaktivne digitalne jelovnike. Gosti jednostavno mogu usmjeriti svoje pametne telefone ili naočale za proširenu stvarnost prema stolu, a stavke jelovnika će oživjeti, prikazujući detaljne opise, primamljive slike i čak 3D modele jela. Ovo ne samo da poboljšava proces naručivanja, već dodaje element zabave i uzbuđenja u iskustvo blagovanja.

Štoviše, PS se može koristiti za nadopunu ambijenta restorana ili hotela. Zamislite da gosti mogu vidjeti virtualne dekoracije, poput animiranih umjetničkih djela ili tematskih preklapanja, nadograđene na fizički prostor oko njih. Za hotele, PS može pretvoriti obične sobe u imerzivne okoline, omogućujući gostima personalizaciju okoline virtualnim dekorom ili prilagođavanje rasvjete i ambijenta prema njihovim željama.

Osim poboljšanja korisničkog iskustva, PS ima potencijal za optimizaciju operacija i poboljšanje učinkovitosti u ugostiteljskim tvrtkama. Na primjer, članovi osoblja opremljeni uređajima s podrškom za AS mogu pristupiti informacijama u stvarnom vremenu o gostima, uključujući njihove preferencije, prehrambene ograničenja i prethodne narudžbe, što omogućuje personaliziraniju uslugu. Naočale s PS mogu također pružiti obuku zaposlenicima, preklapajući korak-po-korak upute ili virtualne demonstracije dok obavljaju zadatke.

Štoviše, PS može biti moćno marketinško sredstvo za hotele i restorane, omogućujući im kreiranje interaktivnih promotivnih kampanja koje angažiraju korisnike na dubljem nivou. Iskorištavanjem aplikacija s PS ili filtera na društvenim mrežama, tvrtke mogu ponuditi virtualne ture svojih objekata, prikazati sadržaje na imerzivan način ili čak učiniti iskustvo blagovanja igračkim s interaktivnim izazovima ili nagradama.

U području događaja i konferencija, PS može podići iskustvo sudionika na nove razine. Od interaktivnih karata događaja koje vode sudionike do različitih sesija ili štandova, do PS potpomognutih lovova na blago koji potiču istraživanje, mogućnosti su beskrajne. PS također može olakšati umrežavanje preklapanjem digitalnih profila ili kontaktnih informacija na fizičke bedževe sudionika, olakšavajući povezivanje s osobama sličnih interesa.

Štoviše, PS može prevladati jezične barijere u multikulturalnim okruženjima, omogućujući gostima da u stvarnom vremenu prevedu jelovnike, natpise ili razgovore putem uređaja s podrškom za PS. Ovo ne samo da poboljšava komunikaciju, već potiče inkluzivnost i dostupnost za međunarodne posjetitelje.

Iako je potencijal PS-a u ugostiteljstvu ogroman, njegova uspješna implementacija zahtijeva pažljivo planiranje, ulaganje u tehnološku infrastrukturu i obuku osoblja. Tvrtke također moraju razmotriti zabrinutosti za privatnost i osigurati da PS iskustva poboljšavaju, a ne umanjuju cjelokupno korisničko iskustvo.

Zaključno, tehnologija Proširene Stvarnosti nosi ogroman potencijal za ugostiteljsku industriju, nudeći inovativne načine za angažiranje korisnika, poboljšanje operacija i diferencijaciju brendova na konkurentnom tržištu. Prihvaćanjem PS-a, hoteli, restorani i druge ugostiteljske tvrtke mogu stvoriti nezaboravna iskustva koja ostavljaju trajan dojam na goste, potičući lojalnost korisnika i zadovoljstvo u sve digitalnijem svijetu.

Korištena rješenja:

Augmented Reality Augmented Reality
Augmented Reality

AR je hit riječ koja je drastično promijenila IT mogućnosti u svim industrijama. To je i logično pošto AR omogućuje spajanje digitalnog sadržaja sa stvarnim svijetom, stvara nadrealno iskustvo za korisnike te mijenja percepciju stvarnog svijeta. Naši programeri jedva čekaju raditi na najnovijim AR rješenjima!

Saznajte više

Izrada Aplikacija Izrada Aplikacija
Izrada Aplikacija

Tražite aplikaciju za iOS, Android ili Windows Mobile? Naš tim dizajnira i izrađuje impresivne aplikacije za sve moderne uređaje i platforme. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

Izrada Igrica Izrada Igrica
Izrada Igrica

Treba izradu kreativnih igrica? Naš tim je tu za Vas. Razvijamo prilagođene igrice za sve industrije i platforme, koristeći najnovije game engine-e i tehnologije razvoja. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

Kreativni Koncepti Kreativni Koncepti
Kreativni Koncepti

Naše ideje su atraktivne, inovativne i drugačije. Pratimo najnovije trendove i stvaramo jedinstvena "immersive" rješenja koja su uvijek u središtu pažnje. Tražite tim za realizaciju Vaših ideja? Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

Interaktivne Instalacije Interaktivne Instalacije
Interaktivne Instalacije

Angažiranje ljudi tijekom događaja nije jednostavan zadatak, zar ne? Ne brinite - naša interaktivna rješenja mogu to učiniti za Vas. Potpuno su prilagodljiva, jednostavna za korištenje, stvaraju fantastično korisničko iskustvo, a dostupna su čak i za virtualne evente. Kontaktirajte nas!

Saznajte više

Tehnologija i Namještaj Tehnologija i Namještaj
Tehnologija i Namještaj

Ako imate nadolazeću promociju proizvoda, sajam ili poseban događaj, za Vas možemo dizajnirati, kreirati i prilagoditi bilo koju instalaciju koja kombinira namještaj i multimediju. Savršeno za brendiranje kategorije, uređenje izloga, postavljanje polica ili dizajn muzeja, a mogućnosti su beskrajne.

Saznajte više

Kontaktirajte nas

Contact us