Brendiranje polica u maloprodaji

Vijesti

Kada upečatljivi dizajn ambalaže i popusti jednostavno nisu dovoljni

Vaš potencijalni kupac nalazi se ispred police u supermarketu okružen vašim i mnogim drugim proizvodima. Imate priliku od nekoliko sekundi za zadobiti njegovu pažnju, iskomunicirati s njim ključnu poruku branda, te ga u konačnici navesti da kupi vaš proizvod. Kako?

Za neke korisni alat, za druge pak smrtonosno oružje - kreativno i out-of-the-box brendiranje polica polako postaje 'must' u 2020. godini.                                        

Upravo ova lokacija - police supermarketa, idealno su mjesto za finalno istaknuti proizvod naspram konkurencije. Kroz vrijeme se razvio, usudili bismo se reći - latentni rat, koji se može naivno prozvati samo pukim konkuriranjem, no riječ je o često dubljoj strategiji koja svoje temelje vuče iz psihologije ponašanja potrošača, lobiranja i igra moći te naravno – same kreative u prezentaciji proizvoda.

Svi mi bili smo u poziciji kupca, ispred svih tih boja, dizajna, cijena, mogućnosti… odluka. I sve to, najčešće, pod vremenskim pritiskom.

S jedne strane, imamo one kupce dosljedne brandu, onih nekoliko kupaca koje je vrlo teško ‘zavesti’ ili pak, u slučaju da je vaš brand njihov odabir - ‘odbiti’. Takav kupac dolazi s namjerom kupiti vaš (ili neki drugi) proizvod i kupiti će ga bez obzira na cijenu, poziciju na policama ili vizualnu upečatljivost u prezentiranju.

Kad taj (manji!) postotak dosljednih kupaca stavimo na stranu, u situaciji smo da komuniciramo sa svima ostalima. Sa svima ostalima koji su spremni istražiti nove mogućnosti i nove opcije, a jedna od njih je i vaš brend.

---

Nadalje, kada je riječ o tzv. ‘impulzivnoj kupnji’ i robnim markama koje su lako zamjenjive - vidljivost na policama i pozicija u trgovini važnija je od navika, mišljenja ili dosljednosti kupaca. 

----

Prošli smo niz istraživanja o ovoj temi i ovo su zajedniči zaključci:

DIZAJN AMBALAŽE - Pokazalo se da dizajn, iako izrazito važan, sam po sebi nije dovoljan za vidljivost u maloprodaji.
 POZICIJA (Gore kvalitetne, dolje low budget marke!) - Proizvod koji se stavlja u ravninu ili više od linije pogleda kupca, smatrat će se kvalitetnijim.
 POSEBNE PONUDE  - Proizvod koji je na posebnoj ponudi ili popustu ima tendenciju prednosti u percepciji kupca.
 VIZUALNO ISTAKNUTI BRANDOVI - proizvod koji je vizualno istaknut na bilo koji način, privući će više pažnje.


Dakle, zašto ne iskoristiti najnovije i stvarno moćne digitalne trendove, kombinirati ih s kreativnim konceptima i biti 100% sigurni da će se vaš brand stvarno istaknuti i posljedično ostvariti konkretan rast prodaje?

 

Korištena rješenja:

CGI Video Produkcija CGI Video Produkcija
CGI Video Produkcija

Uključite video animacije u svoju marketinšku strategiju i osvojite publiku! Izrađujemo impresivne animacije logotipa i videa, vizualne efekte (VFX), animirane grafike i infografike. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

Holofan Holofan
Holofan

Holofan je najsuvremeniji proizvod u svijetu Holograma. Vrhunsko je rješenje za stvaranje jedinstvenog 3D video sadržaja s hologramskim efektom. Naši hologramski ventilatori projiciraju vašu priču izravno na površinu oštrica. Jednom kad to vidite - sigurno ćete i zapamtiti!

Saznajte više

Izrada Aplikacija Izrada Aplikacija
Izrada Aplikacija

Tražite aplikaciju za iOS, Android ili Windows Mobile? Naš tim dizajnira i izrađuje impresivne aplikacije za sve moderne uređaje i platforme. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

Kreativni Koncepti Kreativni Koncepti
Kreativni Koncepti

Naše ideje su atraktivne, inovativne i drugačije. Pratimo najnovije trendove i stvaramo jedinstvena "immersive" rješenja koja su uvijek u središtu pažnje. Tražite tim za realizaciju Vaših ideja? Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

T-Box T-Box
T-Box

Prikažite promotivni sadržaj na ekranu vitrine dok Vaš proizvod ostaje vidljiv! Transparentni LCD idealan je odabir za prodajna mjesta, sajmove i izložbe, a kreativne mogućnosti su beskrajne. Kontaktirajte nas za custom rješenje!

Saznajte više

Digitalni Wobbler Digitalni Wobbler
Digitalni Wobbler

Predstavljavamo Vam najnovije digitalno rješenje za maloprodaje, Digitalni Wobbler. Kombinacijom android LED pico projektora, projekcijske folije, Plexiglas siluete i video sadržaja postiže se bezprijekorni "wow" efekt. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

Kontaktirajte nas

Contact us