Sve što trebate znati za vaš sljedeći event

Vijesti

Sve što trebate znati za vaš sljedeći event

Kao idealan način da podignete svoj event na sasvim novu razinu, Projection mapping posljednje desetljeće predstavlja pravi trend u organizaciji evenata. Bilo da se radi o 2D ili 3D animacijama, ovakva tehnika projekcije publiku će uroniti u sasvim neki drugi svijet iluzije te pružiti nezaboravno iskustvo i dugotrajne impresije.

Čuli ste za sve to i zainteresirani ste za ovakvu tehniku video projekcije, no ne znate gdje početi? U nastavku ćemo objasniti na što sve trebate obratiti pažnju te kako organizirati vaš sljedeći Projection mapping event.

PITAJTE

Projection mapping može biti relativno jednostavan, međutim potrebni su vam profesionalci koji se razumiju u tehnologiju i samu metodu i tehniku projekcije. Tvrtke specijalizirane u tom području vrlo rado će vam objasniti kako te na koji način funkcionira cijeli proces. Bitno je samo da ih kontaktirate na vrijeme kako biste i vi i tvrtka s kojom surađujete imali vremena za kvalitetnu realizaciju projekta.

KOMUNICIRAJTE

Površina na koju želite projicirati video animaciju diktira količinu projektora, odnosno koliko će ih biti potrebno za projekciju. Nakon što angažirate tvrtku specijaliziranu za projection mapping razgovarajte detaljno o samom eventu, vašoj viziji te za kakvu projekciju ste zainteresirani. Iznimno je važno objasniti video mapping producentima točno što i kakav video sadržaj želite te kojim budžetom raspolažete. Kako bi se postigla kvalitetna video projekcija i željeni efekt, imajte na umu da površina na kojoj će se odvijati animacija mora biti nereflektirajuća.

PLANIRAJTE

Kvalitetno planiranje projekta unaprijed i na vrijeme iznimno je bitno za kvalitetnu realizaciju projekta. Dodatno editiranje materijala, nenadane promjene te dodavanje ili mijenjanje detalja u zadnji čas,sve to može utjecati na kvalitetu konačnog projekta, ali i na vaš džep. Iznimno je bitno unaprijed definirati ono što želite te detaljno prenijeti smjernice i svoja očekivanja projection mapping producentima. Dobra organizacija i dobro definirani plan držat će projekt, sigurno, unutar budžeta.

BUDITE FLEKSIBILNI

Ono što je najvažnije, ako ono što ste zamislili neće ulaziti u vaš budžet, budite fleksibilni. Razgovarajte sa svojim mapping producentima i budite voljni za brainstorming i razmjenu ideja dok ne dođete do idealne alternative. Kako bi vaš event uspio, i umjetnost i tehnologija moraju stvoriti sinergiju te zajedno funkcionirati za željeni efekt. Vi i tvrtka s kojom surađujete oboje ste stručnjaci u svojem području i rastezanje budžeta ili kreiranje projekta koji u konačnici neće biti vrhunske kvalitete ne koristi nikome.

Kada govorimo o Projection, odnosno Video mappingu, samo mašta je granica. Možete se orijentirati na efekt malenih leptira koji plešu po zidovima, do gorila koje vas proganjaju, a velike su poput samog zida. Osim širokog spektra mogućnosti kada je riječ o animaciji, mapping može biti i interaktivnog karaktera. Primjerice, uz motion capture tehnologiju, moguće je pokretima tijela utjecati na samu projekciju. Međutim sve to ima i svoju cijenu. Kao i kod većine event tehnologija, na video mapping možete potrošiti mnogo, no i ne morate. No odlučite li ga implementirati u vaš sljedeći event, svakako ćete uvelike uštedjeti na ostalim efektima i dekoracijama. Eliminirat ćete trošak na sam materijal, transport, montažu i skladištenje.

Budite realistični u svojim ciljevima i kreativni s resursima, maksimizirajući iskoristivost prostora jer iako se čini skupom investicijom, projection mapping može biti ostvariv uz razumnu cijenu. Sve ovisi o veličini površine, količini opreme i kompleksnosti video animacije. 

Ukoliko biste htjeli implementirati projection mapping tehnologiju u vaš sljedeći event, javite nam se!

Korištena rješenja:

CGI Video Produkcija CGI Video Produkcija
CGI Video Produkcija

Uključite video animacije u svoju marketinšku strategiju i osvojite publiku! Izrađujemo impresivne animacije logotipa i videa, vizualne efekte (VFX), animirane grafike i infografike. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

Holofan Holofan
Holofan

Holofan je najsuvremeniji proizvod u svijetu Holograma. Vrhunsko je rješenje za stvaranje jedinstvenog 3D video sadržaja s hologramskim efektom. Naši hologramski ventilatori projiciraju vašu priču izravno na površinu oštrica. Jednom kad to vidite - sigurno ćete i zapamtiti!

Saznajte više

Izrada Aplikacija Izrada Aplikacija
Izrada Aplikacija

Tražite aplikaciju za iOS, Android ili Windows Mobile? Naš tim dizajnira i izrađuje impresivne aplikacije za sve moderne uređaje i platforme. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

Hologramski Display Hologramski Display
Hologramski Display

Oduševite svoje klijente i kupce uz 3D hologramsku tehnologiju! Naša hologramska rješenja su idealna za lansiranje novih proizvoda, isticanje na prodajnim mjestima, sajmove i izložbene prostore. Imate ideju? Kontaktirajte nas!

Saznajte više

3D Mapiranje 3D Mapiranje
3D Mapiranje

3D projekcija sadržaja na površinama poput zidova ili sportskog igrališta idealna je tehnika za privući pažnju i uključiti gledatelje na Vašem eventu. Bez obzira radi li se o oglašavanju proizvoda, organizaciji evenata ili sportskim događanjima, stvorite nezaboravno iskustvo. Kontaktirajte nas!

Saznajte više

Holofridge Holofridge
Holofridge

Privucite pozornost kupaca uz jedinstveno rješenje! Promotivni sadržaj vidljiv je na vratima hladnjaka dok proizvodi u njemu ostaju vidljivi. Idealno rješenje za promociju na mjestu prodaje. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

T-Box T-Box
T-Box

Prikažite promotivni sadržaj na ekranu vitrine dok Vaš proizvod ostaje vidljiv! Transparentni LCD idealan je odabir za prodajna mjesta, sajmove i izložbe, a kreativne mogućnosti su beskrajne. Kontaktirajte nas za custom rješenje!

Saznajte više

Interaktivne Instalacije Interaktivne Instalacije
Interaktivne Instalacije

Angažiranje ljudi tijekom događaja nije jednostavan zadatak, zar ne? Ne brinite - naša interaktivna rješenja mogu to učiniti za Vas. Potpuno su prilagodljiva, jednostavna za korištenje, stvaraju fantastično korisničko iskustvo, a dostupna su čak i za virtualne evente. Kontaktirajte nas!

Saznajte više

Oprema za Stage Oprema za Stage
Oprema za Stage

Nudimo razne scenske efekte i dodatnu opremu za najam. Bilo da se radi o konferenciji, posebnom događaju, dodjeli nagrada ili organiziranju prezentacije, imamo najmoderniju opremu za Vaš događaj. Kontaktirajte nas!

Saznajte više

Kontaktirajte nas

Contact us