Proširena stvarnost

Vijesti

Novi pogled na stvarnost

Proširena stvarnost (AR) tehnologija je koja postavlja digitalni sadržaj (kao što su slike, videozapisi ili animacije) u okruženje stvarnog svijeta. Za razliku od virtualne stvarnosti (VR), koja stvara potpuno digitalna okruženja, AR poboljšava ono što vidite preklapanjem virtualnih objekata na stvarni svijet kroz leću kamere pametnog telefona, tableta ili nosivog uređaja.

Jedna od ključnih karakteristika AR-a je njegova sposobnost spajanja virtualnog i stvarnog, pružajući korisnicima impresivno i interaktivno iskustvo. AR aplikacije mogu varirati od igara i zabave do obrazovanja, obuke i pomoći u stvarnom vremenu.

Najčešći način da iskusite AR je putem mobilnih uređaja pomoću aplikacija koje podržavaju AR. Na primjer, popularne igre poput Pokémon GO i mobilne aplikacije poput Snapchata i Instagrama koriste AR tehnologiju za postavljanje virtualnih objekata ili filtara u stvarni svijet. Osim toga, AR se sve više koristi u obrazovnim okruženjima, gdje učenici mogu vizualizirati složene koncepte na interaktivniji i zanimljiviji način.

AR također ima praktične primjene u industrijama poput maloprodaje i marketinga, gdje se koristi za stvaranje interaktivnih iskustava kupnje ili za pružanje dodatnih informacija o proizvodima. U arhitekturi i građevinarstvu, AR se može koristiti za vizualizaciju dizajna zgrada ili za prekrivanje informacija o izgradnji u okruženjima stvarnog svijeta. U zdravstvu se AR koristi u svrhu obuke, omogućujući studentima medicine vježbanje postupaka u simuliranom okruženju.

Kako tehnologija napreduje, tako raste i potencijal AR-a. Buduće primjene AR-a mogu uključivati ​​poboljšane komunikacijske alate, poboljšane navigacijske sustave, pa čak i nove načine interakcije s fizičkim svijetom. Kako AR tehnologija postaje sve sofisticiranija i raširenija, ona ima potencijal promijeniti način na koji živimo, radimo i komuniciramo s okolinom.

Korištena rješenja:

Proširena stvarnost Proširena stvarnost
Proširena stvarnost

Pretvaranje vaše stvarnosti u digitalno igralište, donošenje sveobuhvatnih iskustava i interaktivnosti na dohvat ruke

Saznajte više

Kontaktirajte nas

Contact us