HOLOGRAMI I PC - Sljedeće godine stiže nam Windows Holographic

Vijesti

HOLOGRAMI I PC - Sljedeće godine stiže nam Windows Holographic

Već nam je poznato kako će Windows 10 PC biti kompatibilan s Windows Holographic tehnologijom koja će nam pružiti sasvim novo iskustvo kad je riječ o korištenju računala.

No sad znamo kada će nam to biti i omogućeno. Na Intel Developer Forumu u San Franciscu, koji je još uvijek u tijeku, Terry Myerson, izvršni potpredsjednik Microsoft Windows and Devices grupacije (WDG), izjavio je kako Windows Holographic shell update za Windows 10 korisnici mogu očekivati već sljedeće godine. Prilično brzo zar ne?

Dakle, svim osobnim računalima s Windows 10 OS-om te holographic shell update-om bit će dostupne mogućnosti pomiješane stvarnosti (mixed reality). No kako biste mogli iskusiti svijet holograma, trebat ćete imati ujedno i VR uređaj, odnosno Microsoft HoloLens headset ili Intelov Alloy. Windows Holographic platforma temelji se na suradnji s Intel-om te će podržavati ujedno i Intelov nadolazeći VR headset Alloy. Prilagođena je da radi u tandemu s Microsoft HoloLens te Intel NUC s Iris grafikom.

Windows Holographic omogućit će sasvim novo iskustvo multitaskinga unutar pomiješane stvarnosti, istovremeno spajajući 2D i 3D aplikacije,  te će podržavati široki spektar HoloLens mogućnosti.

Podsjetimo, Microsoft planira osvojiti VR tržište bez usmjeravanja na proizvodnju VR uređaja, a Windows 10 je kreirao s jasnim ciljem – spojiti sve uređaje s jednom platformom te stvoriti prvi i najveći takav ekosustav na tržištu.

Tijekom sajma Computex u Taipeiu Microsoft nije objavio datum izbacivanja na tržište konačne verzije HoloLensa, ali je izjavio kako će svoj operativni sustav Windows Holographic otvoriti proizvođačima konzola za virtualnu stvarnost te će ga koristiti Microsoftovi partneri za izradu VR Mixed Reality uređaja. Neki od partnera su: Intel, AMD, Qualcomm, HTC, Acer, ASUS, CyberPowerPC, Dell, Falcon Northwest, HP, iBuyPower, Lenovo, MSI i ostali.

Windows Holographic podrazumijeva platformu pomiješane stvarnosti koja kombinira VR i AR (virtualnu i proširenu stvarnost) te unutar takvog okruženja omogućava interakciju i suradnju među korisnicima u realnom vremenu. Primjerice, mogli bismo vidjeti vlastite ruke dok pomoću konzole za virtualnu stvarnost, baveći se virtualnim objektom, radimo na skeniranoj 3D slici stvarnog objekta ili smo u interakciji s hologramom stvarne osobe.

 

Izvor: Windows Blog

Korištena rješenja:

CGI Video Produkcija CGI Video Produkcija
CGI Video Produkcija

Uključite video animacije u svoju marketinšku strategiju i osvojite publiku! Izrađujemo impresivne animacije logotipa i videa, vizualne efekte (VFX), animirane grafike i infografike. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

Holofan Holofan
Holofan

Holofan je najsuvremeniji proizvod u svijetu Holograma. Vrhunsko je rješenje za stvaranje jedinstvenog 3D video sadržaja s hologramskim efektom. Naši hologramski ventilatori projiciraju vašu priču izravno na površinu oštrica. Jednom kad to vidite - sigurno ćete i zapamtiti!

Saznajte više

Izrada Aplikacija Izrada Aplikacija
Izrada Aplikacija

Tražite aplikaciju za iOS, Android ili Windows Mobile? Naš tim dizajnira i izrađuje impresivne aplikacije za sve moderne uređaje i platforme. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

Hologramski Display Hologramski Display
Hologramski Display

Oduševite svoje klijente i kupce uz 3D hologramsku tehnologiju! Naša hologramska rješenja su idealna za lansiranje novih proizvoda, isticanje na prodajnim mjestima, sajmove i izložbene prostore. Imate ideju? Kontaktirajte nas!

Saznajte više

Kreativni Koncepti Kreativni Koncepti
Kreativni Koncepti

Naše ideje su atraktivne, inovativne i drugačije. Pratimo najnovije trendove i stvaramo jedinstvena "immersive" rješenja koja su uvijek u središtu pažnje. Tražite tim za realizaciju Vaših ideja? Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

Interaktivne Instalacije Interaktivne Instalacije
Interaktivne Instalacije

Angažiranje ljudi tijekom događaja nije jednostavan zadatak, zar ne? Ne brinite - naša interaktivna rješenja mogu to učiniti za Vas. Potpuno su prilagodljiva, jednostavna za korištenje, stvaraju fantastično korisničko iskustvo, a dostupna su čak i za virtualne evente. Kontaktirajte nas!

Saznajte više

Kontaktirajte nas

Contact us