Digitalni trendovi 2020

Vijesti

Trendovi u marketingu koje više ne možemo ignorirati!

___

Oglasi kakve poznajemo, 2D bilbordi i dosadne police u supermarketima s popust etiketama polako će krenuti zamjenjivati snaga onog kojeg ne možemo zaobići, već se samo zahvaliti na njegovoj pomoći - diva digitalizacije.

___

U zadnjem desetljeću jasno je vidljiv gotovo potpuni upliv digitalizacije u sve sfere života, pa tako i industriju marketinga.

Kako to već biva, hrvatsko tržište odgovara na ovu gotovo banalnu i logičnu transformaciju kao jeka - zakašnjelo, kopirano i pomalo 'wannebe'.

Iako financijski realne, vizualno moćne i kontekstualno logične, ove opcije su donedavno bile nešto čemu su kod nas samo 'oni veliki igrači' mogli pristupiti. Tek unazad nekoliko godina vidljivo je kako sve više hrvatskih brandova koristi mogućnosti digitalizacije u svom marketingu.

Odmah u startu čestitaliu bismo našem partneru Jamnici koja je napokon, uz još nekoliko hrabrih brandova, začinila reprezentaciju proizvoda u dosadnim supermarketima.

Polje opcija u 'upgradeu' brandiranja polica u retailu, vizualnog dojma evenata, pop-up promo instalacija, i potpuno drugačije prezentacije proizvoda dodatkom začina digitalnih tehnologija izgleda, raste iz godine u godinu. Ulazeći u 2020.g., možemo ponosno reći kako i mi imamo ovdje što za ponuditi. I to na zavidnoj razini.

Opcije korištenja digitalnih tehnologija u marketingu već su sada, u momentu u kojem se nalazimo, gotovo neograničene.

Od nevjerojatne opcije projiciranja ženjene animacije na željeni oblik/površinu = 3D MAPPING do stvaranja slike pomoću okom neuhvatljivih obrtaja 'ventilatora' = HOLOFAN pa sve do projiciranja slike 'u prostor' tehnikom mirroringa = HOLOGRAM

- zalazimo u polje gdje se je moguće poigravati realnošću i koristiti ove digitalne deserte kao savršen dodatak već moćnim idejama diferencijacije i vidljivosti.

Hologrami, možda najčeće korištena tehnologija u prezentaciji proizvoda ili pak on-site visability-u pojavljuju se u oblicima poput HOLOGRAMSKOG DISPLAYA (projekcija proizvoda u sklopu kućišta), T-BOXA (hologramski prikaz unutar posebno dizajnirane kutije čije je staklo na boxu zapravo transparentni LCD ekran) i HOLOFANA.

Rješenje holograma najčešće se koristi u slučajevima prezentiranja novih proizvoda na mjestu prodavanja/prezentiranja ili logotipa na eventima, u uredima, na konferencijama i sl. Nakon što klijent iskomunicira namjeru, naš tim sugerira uređaj i razvoja unikatno rješenje - najčešće 100% custom-made. U slučajevima one-time evenata brandovi koriste i opciju posudbe uređaja poput holofanova i LCD totema.

S druge strane imamo projekcije, odnosno projection mapping - tehnologiju kojom se željeni sadržaj, animiran po najvišim estetskim standardima u skladu s brandom može projicirati od velikih kilometarskih zgrada i ulica - 3D PROJECTION MAPPING pa sve do malih oblika npr. limenke od pleksija u prodavaonicama supermarketa - DIGITAL WOBBLER ili pak visabilitya na eventu.

Kao što se danas podrazumijevaju npr. društvene mreže kao alat u marketingu, a relativno donedavno nije bilo ni spomena tog konteksta... upravo tako će ove možda još uvijek pomalo SF opcije prezentiranja, stvaranja ambijenta i doživljaja i rada na on-site visability-u postati logična i neizostavna opcija svake prodavaonice, eventa, promotivne aktivacije itd.

Jedna od zanimljivijih opcija jest implemetacija AR tehnologije (Augumented reality = spoj događanja/pokreta u stvarnom vremenu (npr. vi plešete ispred kamere) i kontekstualno brandirane pozadine (npr. nalazite se na plaži). Korištene većinom u svrhu zabave i aktivacije posjetitelja / potencijalnih kupaca, ovakve aplikacije dodaju konkretni poziv na engagement posjetitelju i nenametljivo komuniciraju brand.

Definitivno smo u vremenu kada više ne možemo ignorirati činjenicu kako bez novih tehnologija marketing ostaje u dimenzijama koje počinju dosađivati. Oglasi kakve poznajemo, 2D bilbordi i dosadne police u supermarketima s popust etiketama polako će krenuti zamjenjivati snaga onog kojeg ne možemo zaobići, samo se zahvaliti na njegovoj pomoći - diva digitalizacije.

Korištena rješenja:

Holofan Holofan
Holofan

Holofan je najsuvremeniji proizvod u svijetu Holograma. Vrhunsko je rješenje za stvaranje jedinstvenog 3D video sadržaja s hologramskim efektom. Naši hologramski ventilatori projiciraju vašu priču izravno na površinu oštrica. Jednom kad to vidite - sigurno ćete i zapamtiti!

Saznajte više

Hologramski Display Hologramski Display
Hologramski Display

Oduševite svoje klijente i kupce uz 3D hologramsku tehnologiju! Naša hologramska rješenja su idealna za lansiranje novih proizvoda, isticanje na prodajnim mjestima, sajmove i izložbene prostore. Imate ideju? Kontaktirajte nas!

Saznajte više

3D Mapiranje 3D Mapiranje
3D Mapiranje

3D projekcija sadržaja na površinama poput zidova ili sportskog igrališta idealna je tehnika za privući pažnju i uključiti gledatelje na Vašem eventu. Bez obzira radi li se o oglašavanju proizvoda, organizaciji evenata ili sportskim događanjima, stvorite nezaboravno iskustvo. Kontaktirajte nas!

Saznajte više

Holofridge Holofridge
Holofridge

Privucite pozornost kupaca uz jedinstveno rješenje! Promotivni sadržaj vidljiv je na vratima hladnjaka dok proizvodi u njemu ostaju vidljivi. Idealno rješenje za promociju na mjestu prodaje. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

T-Box T-Box
T-Box

Prikažite promotivni sadržaj na ekranu vitrine dok Vaš proizvod ostaje vidljiv! Transparentni LCD idealan je odabir za prodajna mjesta, sajmove i izložbe, a kreativne mogućnosti su beskrajne. Kontaktirajte nas za custom rješenje!

Saznajte više

Interaktivne Instalacije Interaktivne Instalacije
Interaktivne Instalacije

Angažiranje ljudi tijekom događaja nije jednostavan zadatak, zar ne? Ne brinite - naša interaktivna rješenja mogu to učiniti za Vas. Potpuno su prilagodljiva, jednostavna za korištenje, stvaraju fantastično korisničko iskustvo, a dostupna su čak i za virtualne evente. Kontaktirajte nas!

Saznajte više

Digitalni Wobbler Digitalni Wobbler
Digitalni Wobbler

Predstavljavamo Vam najnovije digitalno rješenje za maloprodaje, Digitalni Wobbler. Kombinacijom android LED pico projektora, projekcijske folije, Plexiglas siluete i video sadržaja postiže se bezprijekorni "wow" efekt. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

LED Ekrani LED Ekrani
LED Ekrani

U našoj ponudi možete pronaći širok izbor LED ekrana, dostupni za kupnju ili najam. Naši ekrani pružaju vrhunsku kvalitetu slike u bilo kojem okruženju. Kontaktirajte nas već danas!

Saznajte više

Oprema za Stage Oprema za Stage
Oprema za Stage

Nudimo razne scenske efekte i dodatnu opremu za najam. Bilo da se radi o konferenciji, posebnom događaju, dodjeli nagrada ili organiziranju prezentacije, imamo najmoderniju opremu za Vaš događaj. Kontaktirajte nas!

Saznajte više

Kontaktirajte nas

Contact us